П`ятниця, 29.03.2024, 08:10
Вітаю Вас Гість | RSS

     Звиняченський ліцей Горохівської МР



                  


                                 
                             Луцького району Волинської області

Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається Вам сайт нашої школи?
Всього відповідей: 251
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2016 » Грудень » 16 » Освячення меморіальної дошки
20:51
Освячення меморіальної дошки

Я буду жити, бо я присягнув!

Навіки Україну захищати.

І якщо ворог не почув,

Я буду до останнього стояти...

Неоголошена війна забрала уже тисячі життів наших молодих українців. Невідомо, скільки ще матерів, дружин, дітей страждатимуть через непоправні передчасні втрати своїх найдорожчих людей: синів, чоловіків, батьків.

Наш обов’язок – пам’ятати усіх героїв, хто не повернувся зі Сходу, хто не встиг удосталь пожити разом зі своїми рідними, недорадів, недокохав, але встиг виконати свій громадянський обов’язок, захищаючи країну.

13 грудня 2016 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня села Звиняче відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в пам’ять про випускника школи, героя, який загинув під час бойових дій в зоні АТО, справжнього патріота Андрія Васильовича Ліщини.

Його життя обірвалося 19червня 2016 року, зовсім рано, на 32 році. Біля села Новоселівка-2 Донецькій області Ліщина Андрій Васильович отримав тяжке поранення від підриву його бойової машини на фугасній міні. 20 червня 2016р в 66-му військовому шпиталі міста Покровськ,що на Донеччині, він помер від поранень. 

Захищати східні кордони Батьківщини Андрій Ліщина пішов 15 травня 2015 року. Він був доброю, порядною людиною, цінував і шанував родину, був люблячим сином, надійним братом і вірним другом для своїх товаришів. Він не вагався і не роздумував жодної хвилини. Залишив родину вдома і став на захист інтересів України. Останні місяці життя Андрія – це боротьба за цілісність і незалежність нашої країни, це захист її державних кордонів.

Меморіальна дошка встановлена при вході у школу, де навчаються діти загиблого, його дочки Вікторія та Анастасія..

На урочистій церемонії крім родини героя, учнів та вчителів, були присутні священник Свято-Миколаївського храму отець Сергій, воїни АТО,,начальник відділу освіти,молоді та спорту В.І Білик,депутат  районної ради Л.Є.Кравчук,сільський голова Т.Д.Панасюк, церковний хор, а ще багато жителів села, які прийшли вшанувати пам’ять героя.

 Захід розпочався проникливими словами ведучих Варинюк Тетяни та Гамлюк Анастасії про героїчний подвиг українських хлопців, які захищають ціною власного життя цілісність нашої держави. Усі учасники заходу взяли участь у молебні з нагоди освячення меморіальної дошки. Присутні вшанували пам’ять про Андрія та усіх патріотів України, що загинули, захищаючи її незалежність, хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки.

Варто згадати пронизаний патріотичним спрямуванням виступ, який підготували учні школи Вікторія Зубко, Новосад Володимир, Журибіда Віктор. В рамках заходу односельчанин Пальчук В.П виконав   патріотичний  вірш присвячений Андрію.

“Наш випускник Андрій Ліщина, був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та незалежність України і віддав життя за мир та спокій на рідній землі. Кiлькa рoкiв тoму ще нiхтo не мiг нaвiть пoдумaти, щo у нашій державі люди будуть гинути нa вiйні... Цей стрaшний сoн, нa жaль, стaв реальністю. Обривaються мoлoдi життя нaйкрaщих синiв Укрaїни. Тoж дaвaйте шaнувaти пам'ять герoїв, не зaбувaти прo тих, хтo тaк рaнo пoкинув цей світ, зрoбивши неoцiненну пoслугу для всіх нaс в ім'я щaсливoгo мaйбутньoгo ріднoї держaви!”, - скaзaла сільський голова Панасюк Т.Д. пiд чaс вiдкриття мемoрiaльнoї дoшки.

“Вшанування пам’яті героїв, які віддали своє життя за цілісність держави, – це наш святий обов’язок. І сьогоднішнє відкриття меморіальної дошки нашому землякові, героєві Андрію Ліщині, це - щира дань справжньому патріоту, який самовіддано захищав Вітчизну, боровся за її суверенність, мир та спокій на рідній українській землі. Тож давайте шанувати героїв, не забувати тих, хто так рано покинув землю, задля щасливого майбутнього держави“, – зазначив начальник відділу освіти,молоді та спорту В.І.Білик. Він висловив вдячність матері за виховання сина, мужнього героя. Звернувся до всіх присутніх, щоби не забували своїх загиблих земляків, учасників АТО, хлопців, які зараз захищають східні кордони держави.

До присутніх звернувся депутат районної ради Л.Є.Кравчук -„Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших воїнів-земляків. Із Пам’ятного Знаку щодня вони зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, нагадуватимуть кожному з нас, що віддали своє життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування їхньої пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв!”.

Друзі пам’ятатимуть Андрія як життєрадісного, доброго, щирого, оптиміста за будь-яких обставин, як людину, яка мужньо боронила нашу державу без нарікань. Він завжди був готовий допомогти тим, хто потребує допомоги. Він дуже любив життя.

Світла пам’ять про Андрія Ліщину, його мужність  назавжди залишаться в серцях рідних, земляків, бойових побратимів – усіх, хто знав, поважав та любив Андрія – справжнього патріота й Героя!

А загалом, усі присутні були одностайні в тому, щоб смерть патріотів не була марною,- маємо змінювати самі себе, вести гідне життя та бути справжніми людьми!

Я буду жити в посмішках дітей,

Моя душа вам піснею озветься.

Я в бій пішов-за правду, за людей!

І в пам’яті-це знаю, не зітреться.

Переглядів: 461 | Додав: Roman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Нові публікації


Освітні сайти


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz