Середа, 01.05.2024, 13:47
Вітаю Вас Гість | RSS

     Звиняченський ліцей Горохівської МР



                  


                                 
                             Луцького району Волинської області

Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається Вам сайт нашої школи?
Всього відповідей: 251
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2023 » Грудень » 1 » Андріївські вечорниці
18:35
Андріївські вечорниці

Україна. Багата і щедра наша земля своїми полями, лісами, ріками і дібровами. Земля уквітчана квітами, закосичена зеленню. Золота, чарівна сторона. Скільки ніжних, ласкавих, поетичних слів придумали люди, щоб висловити свою палку любов до краю, де народилися і живуть. Україно, ти прекрасна, але найбільше твоє багатство – народ. Народ чесний, трудолюбивий, нескорений, міцний, як граніт, співучий, дзвінкоголосий.

З давніх-давен линули по світу слова, про щирий і працьовитий народ, багатий на хліб і пісню. Знати, берегти і передавати кращі народні надбання, берегти і шанувати історію своєї держави, свою національну сутність - основне наше завдання. У глибини століть сягає наша історія. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини повертається до традицій свого народу.

Наша Україна славиться великими традиційними святами та обрядами. Здавна існувала у нашого народу чудова традиція – вечорниці. Віддаючи шану минулому, беручи усе найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо усе найдорожче, що є у народу: його мову, пісню, історію…

Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. День святого Андрія Першозванного припадає на 30 листопада. За старовинними літописами саме він приніс слов’янським народам християнство, апостола Андрія Першозванного вважають не лише покровителем Української церкви, а й шанують як засновника Києва.

І хоча Андрій Першозванний – християнський святий, але народні звичаї та обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання "калити". Так на честь Андрія Першозванного і з`явилося свято, яке в народі називають Калитою.

І у нашому ліцеї пригадали про цей обряд.

Переглядів: 43 | Додав: Roman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Нові публікації


Освітні сайти


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz