П`ятниця, 26.04.2024, 02:16
Вітаю Вас Гість | RSS

     Звиняченський ліцей Горохівської МР



                  


                                 
                             Луцького району Волинської області

Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається Вам сайт нашої школи?
Всього відповідей: 251
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 26 » Коли і як проводитимуть державну підсумкову атестацію
10:53
Коли і як проводитимуть державну підсумкову атестацію

У 2015 році державну підсумкову атестацію (ДПА) з української мови та літератури проводитимуть у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це стало відомо під час селекторної наради, яка відбулася 18 листопада в студії «Укртелекому».

Участь у нараді взяли заступник Міністра освіти і науки України Павло Полянський, директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, керівники навчальних закладів, представники регіональних центрів оцінювання якості освіти, працівники Міністерства освіти і науки України (МОН) та освітяни різних областей України у режимі конференц-зв’язку. 

Павло Полянський повідомив, що ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури проходитиме 24 квітня 2015 року за єдиними тестами для всіх випускників шкіл. Для того, щоб взяти участь у ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури потрібно заздалегідь зареєструватися на порталі Українського центру оцінювання якості освіти. Реєстрація учнів триватиме з 5 січня до 20 лютого 2015 року.

Аби гарантовано забезпечити реєстрацію всіх випускників на ДПА, керівник школи паралельно надсилатиме список своїх випускників  та комплект реєстраційних документів для кожного з них до регіональних центрів оцінювання.

Павло Полянський наголосив, що керівники управлінь освітою будуть відповідальні за довезення  учнів, і вчителів, які будуть інструкторами на пунктах тестування. Тому варто уже розпочати роботу для організації логістики.

За виконання тесту з української мови та літератури випускникові виставлятимуть 2 оцінки:

  • за ДПА у шкалі від 1 до 12 балів — на основі цієї оцінки випускник отримуватиме атестат;
  • за ЗНО у шкалі від 100 до 200 — визначатиме «склав» чи «не склав» ЗНО абітурієнт .

Якою має бути мінімальна кількість балів для проходження ЗНО, визначатимуть експерти.

Результати оцінювання повідомлять до 12 травня. Ті випускники, які 24 квітня не складуть тест з української мови і літератури, не стануть студентами університетів у 2015 році та не будуть проходити інші тести ЗНО. Для того, щоб ці учні могли отримати атестати про закінчення школи, навчальний заклад проводитиме для них ДПА вже окремо від ЗНО.

У випадку, якщо учень зареєструвався на ДПА 24 квітня, але через стан здоров’я чи форс-мажорні причини не приїхав до пункту тестування, школа проводитиме ДПА для такого учня окремо за самостійно розробленими завданнями. А ЗНО з української мови та літератури для вступу у ВНЗ випускник складатиме під час додаткової сесії.

ДПА з інших двох предметів (математики або історії і третього предмету на вибір учня) школа проводитиме для 11-класників за самостійно розробленими завданнями, оскільки жодних збірників завдань більше не буде.

У 2015 році державна підсумкова атестація буде проведена тільки у письмовій формі.

Павло Полянський наголосив, що українські випускники Криму і Донбасу також зможуть отримати атестат державного зразка, скласти ЗНО і вступити в український університет. Перш за все, їм потрібно отримати український атестат державного зразка. Для цього випускнику Криму чи Донбасу потрібно в будь-якій іншій школі України пройти екстернатом річне оцінювання та атестацію (лист МОН від 14.10.2014 № 1/9-535). Якщо випускник хоче стати у 2015 році студентом українського університету, то він також складатиме 24 квітня ДПА з української мови у поєднанні зі ЗНО. Детальніший порядок проведення ДПА у формі ЗНО для випускників Криму, Донеччини та Луганщини буде визначено у найближчий час.

Павло Полянський також зазначив, що до 2016 року МОН має намір поєднати ДПА і ЗНО з усіх предметів, окрім того, передбачено на найближчі роки перехід на ЗНО в початковій (4 клас) та основній школі (9 клас) (проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років).


МОН

Переглядів: 582 | Додав: Roman | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Нові публікації


Освітні сайти


Copyright MyCorp © 2024
Сайт створено у системі uCoz